Elhunyt Pácin MIÉP-es polgármestere

2012.09.03. 11:34

Súlyos betegség után elhunyt a pácini polgármester. A MIÉP színeiben 1990 óta a település polgármestereként dolgozó Barati Attila 46 éves volt.

Súlyos betegségben hétfő hajnalban meghalt Barati Attila, a bodrogközi Pácin MIÉP-es polgármestere, 46 éves volt. Barati Attilát 1990-ben, 24 éves korában választották meg először a másfél ezer lakosú Pácin polgármesterévé, azóta minden választáson nyert, 2010 őszén a hatodik ciklusát kezdte a település élén.

Neve 1993 júliusában vált szélesebb körben ismertté, amikor 13 napon át éhségsztrájkolt Jakus Péterrel, a szlovákiai Nagykövesd polgármesterével közösen, hogy a Trianon által kettészakított Bodrogköz két települése között nyíljék határátkelőhely. Akciójuk sikerrel járt.

A polgármester 2005 októberében ismét éhségsztrájkolt. Akkor azért választotta a tiltakozás ezen módját, mert szerinte az akkori kormány nem teljesítette ígéretét, nem biztosította a Vásárhelyi-terv által érintett Tisza-menti települések önkormányzatainak az infrastrukturális beruházásokhoz a támogatást. Azóta megkapták a hiányolt támogatást. Barati Attilát az elmúlt hónapban Pácin és Nagykövesd díszpolgárává választották, és megkapta a Bodrogközért-díjat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK