Megfenyegették az azerbajdzsáni nagykövetség dolgozóit

Vágólapra másolva!
A Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadítására terrorszervezet levelet küldött a budapesti nagykövetségre, amelyben név szerint felsorolják a dolgozókat, nevük mögé pedig azt írták, hogy "büntetésed halál".
Vágólapra másolva!

Gyilkossággal, azeriek tömeges kivégzésével fenyegető üzenetet kapott kedden Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége a Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadítására (ASALA) nevű örmény terrorszervezettől - írta a trend.az. azeri hírportál.

Az "azeri és török gyilkosoknak" címzett üzenet szerint "tévednek, akik azt hiszik, hogy a gyilkos Ramil Safarov szabadon bocsátásával győzelmet arattak az örmények fölött". A levélírók felidézik az örményeket ért török támadásokat, a népirtást, amely máig él az örmények emlékezetében, bosszút ígérnek, és azt, hogy "tovább növelik az azeri katonák holttesteinek számát Karabah határán".

A közeljövőben valamennyi azerbajdzsáni diplomáciai képviselet munkatársaival olyan módszerrel fogunk végezni, amilyet eddig nem alkalmaztunk" - írták a fenyegetés szerzői. Üzenetük végén felsorolták a budapesti nagykövetség hét alkalmazottját, mindegyikük neve mögé odatéve, hogy "büntetésed halál".

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden azt közölte, hogy a rendőrség "a szükséges mértékben és létszámmal" látja el Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét.