A Magyar Gárda után itt a Roma Gárda

Vágólapra másolva!
Roma Gárda alakult Pécsen, az önvédelmi egyesület magát Daflics ezredesnek nevező vezetője azt mondta, hogy a fenyegetett kisebbségek érdekében kívánnak fellépni.
Vágólapra másolva!

Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsen - írja a Bama.hu.

A Roma Gárda vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc a Dunántúli Napló érdeklődésére úgy fogalmazott, a cigányok, a zsidók és minden más, fenyegetettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Ahol támadás vagy fenyegetés éri őket, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.

A lopásért elítélt, büntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta a lapnak, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul.

A Pécsi Cigányok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, többek között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesülettel. Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak. Országszerte toboroznak.

A minap az ötéves alakulását ünneplő, de betiltott, mégis új tagokkal bővült Magyar Gárda éppen a romák, más, Magyarországon élő kisebbségek ellen szerveződik, a cigányokkal több tucatszor összeütközésbe került.