Kiteszik a Csodák Palotáját a Millenárisról

Vágólapra másolva!
A Csodák Palotájának október közepéig el kell hagynia a Millenárist, egyelőre nem lehet tudni, hova költözik a kiállítás.
Vágólapra másolva!

Hét év után búcsúzik a Millenáristól a csodák Palotája interaktív tudományos játszóház, amely eddig másfél millió látogatót fogadott - írja a szerdai Népszabadság. A kiállításnak gyorsan el kell költöznie, mert az eredeti szerződésben szereplő november végi dátum helyett október közepéig kell elhagynia a Millenárist.

A lap szerint a furcsa kiköltözésnek előjelei is voltak, a korábban két évre megkötött bérleti szerződést ugyanis tavaly már csak egy évre hosszabbították meg a kiállítással. Mizda Kata, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója közölte, keddi közgyűlésük után nem tudja megmondani, hova költöznek, egyelőre keresik a helyet. Bár visszamehetnének a kiállításnak 1996-tól 2005-ig helyet adó Váci úti ingatlanba, ám a szigorodó tűzvédelmi előírások miatt szükséges átalakítások 100-150 millió forintot emésztenének fel. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy az üzemeltetővel folytatott tárgyalások vége az lett, hogy a szerződés lejártával másik bérlőjelöltnek adták ki a kiállítás területét. Mizda Kata úgy tervezi, hogy december-január táján valahol újra megnyílik a kiállítás.

A lap meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, hogy a Csodák Palotájának kiköltöztetése mögött az áll, hogy egy jobb kapcsolatokkal rendelkező vállalkozás nézte ki magának az épületet. A lap megkérdezte az ügyről a Millenáris állami kézben lévő üzemeltetőjét, ám a nonprofit kft. elhárította a megkeresést.