Új helyet keres a kilakoltatásra váró Csodák Palotája

A Csodák Palotája és a Jövő Háza bejárata, valamint az előttük álló csillagvizsgáló a Millenáris Parkban
Vágólapra másolva!
A Millenáris Park üzemeltetője nem hosszabbította meg a szerződését, ezért el kell költöznie a Csodák Palotájának. A népszerű tudományos kiállítás új helyet keres, erre néhány hete van. A Millenáris szerint évek óta veszteséges volt a kiállítás, így tarthatatlanná vált a helyzet.
Vágólapra másolva!

Szeptember 30-án bezár a Csodák Palotája a Millenárison, miután nem hosszabbította meg szerződését a Millenáris Nonprofit Kft. A hét éve megnyílt népszerű tudományos kiállítás új helyszínt keres.

Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója közölte, a kiállításnak október 15-ig kell kiköltöznie a Millenáris területéről, és már keresik az új helyszínt, ahol megújult formában újranyithat az interaktív tudományos játszóház. Azt reméli, hogy az új hely adottságaitól függően néhány hét alatt ki tudják építeni a tárlatot. Arra a kérdésre, hogy miért nem hosszabbított szerződést a Millenáris, Mizda Katalin csak annyit közölt, több bérlő is jelentkezett, és az üzemeltető nem őket választotta.

A Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője, Benyák Zoltán az MTI-nek azzal indokolta a szakítást, hogy "olyan jelentős mínusszal járt az együttműködés a Millenáris számára, amelyet már nem lehetett tovább fenntartani". A vezető szerint a játszóház fenntartása az üzemeltetőnek éves szinten több tízmillió forint költséget jelentett, a Millenáris biztosította például a pénztárosokat, az őrzést, fizette a közüzemi számlákat.

Benyák szerint támogatás híján a Millenárisnak "a saját lábán kell megállnia", ezért nem tudja a jövőben tovább finanszírozni az évek óta veszteséges kiállítást. Arra a kérdésre, hogy mit képzelnek el a játszóház helyére, a vezető egyelőre nem kívánt válaszolni. "Megkerestek bennünket többféle lehetőséggel" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a tárgyalások kezdeti stádiumára tekintettel ennél többet nem árulhat el.