Megkérdezik az embereket az iskolaköpenyről

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem lesz iskolaköpeny, mert az oktatási államtitkárság először közvélemény-kutatást akar végezni az egyenruha viseléséről. Hoffmann Rózsa korábban arról beszélt, hogy ő személy szerint támogatná az ötletet.
Vágólapra másolva!

Közvélemény-kutatást végezne az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolai egyenruha viseléséről, de egyelőre nincs napirenden a téma - közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium.

A lap csütörtöki számában azt írta: a minisztérium tájékoztatása szerint szó sincs arról, hogy már tervezik az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről szóló rendeletet, Hoffmann Rózsa szakállamtitkár mindössze személyes véleményét közölte, amikor az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyenruha jó ötlet, mert erősíti a fegyelmet és a közösséghez tartozást, ráadásul a szülőknek is kevesebbet kellene költeniük ruhára.

Hoffmann Rózsa szerint az is az iskolaköpeny mellett szól, hogy a szegény gyerekeket így nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni, ráadásul a köpenyek varrása komoly forgalmat jelenthet a hazai cégeknek. Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa szerint azonban rossz üzenetet hordoz az iskolaköpeny, ezért nem tenné kötelezővé a bevezetését.