Két embercsempészt fogtak a szerb határnál

Vágólapra másolva!
Két helyszínen három embercsempészt és tucatnyi határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a péntekről szombatra virradó éjszaka. A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 8 marokkói állampolgárra bukkantak.
Vágólapra másolva!

Nem akart megállni a rendőrök jelzésének egy Honda Civic sofőrje péntek este a Kissori úton - közölte a Csongrád megyei rendőrség. A rendőrök végül megállásra kényszerítették. Ekkor derült ki, hogy az autóban a 28 éves szerbiai állampolgár sofőrön kívül még öten ülnek - köztük egy gyermek -, akik valamennyien koszovói állampolgárok. A rendőrök az embercsempészt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, a határsértőket várhatóan kitoloncolják Szerbiába.

Mórahalmon a hajnali órákban két osztrák rendszámú autóra figyeltek fel a rendőrök. A kocsiknál két szerb és négy koszovói állampolgárt igazoltattak. A terepkutatás során további négy koszovóira bukkantak. Kiderült, hogy a két szerbiai sofőr feladata az lett volna, hogy a nyolc illegális migránst eljuttassa Nyugat-Európába. A szerbiai embercsempészeket a rendőrség őrizetbe vette.

Nyolc marokkói állampolgárt fogtak el a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei az éjszaka folyamán a 43-as számú főút közelében. A határsértők néhány perccel korábban a zöldhatáron keresztül jutottak be hazánk területére. A rendőrség eljárást indított ellenük.