Újra kell tárgyalnia Keller László korábbi közpénzügyi államtitkár ügyét az MSZP Pest megyei etikai bizottságának, miután a párt országos etikai és egyeztető bizottsága eljárási hibák miatt megsemmisítette az őt kizáró határozatot. Kellert júniusban zárták ki, állítólag azért, mert kritizálta Bóth János egykori váci polgármestert.

Eljárási hibák miatt megsemmisítette a Keller László korábbi közpénzügyi államtitkár kizárásáról szóló határozatot az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága szombaton. Bárándy Gergely, a testület elnöke szerint az ügyet visszautalták az első fokon eljáró Pest megyei etikai bizottságnak, amely júniusban döntött arról, hogy kizárja Kellert. (A határozat csak hetekkel később, a Népszabadság Online egyik blogbejegyzéséből vált ismertté a nyilvánosság számára.)

Bárándy Gergely szerint a fegyelmi eljárást elrendelő határozatból nem derül ki, hogy a megyei etikai bizottság elnöke vagy a testület hozta-e, és a határozatot nem szabályszerűen kézbesítették Keller Lászlónak, továbbá a tényállást sem megfelelően tárta fel a testület. Ezért az ügyet most érdemi vizsgálat nélkül, eljárási hibák miatt visszaküldték a Pest megyei etikai bizottságnak.

Keller László kizárásához feltehetően az vezethetett, hogy több nyilvános fórumon kritizálta Bóth János egykori váci polgármestert, aki akkoriban az MSZP megyei elnöki tisztségéért indult. Bárándy Gergely ezzel kapcsolatban annyit mondott: Keller László ellen egyik párttársa tett bejelentést, amiért a korábbi államtitkár valótlan állításokat fogalmazott meg róla.

Az MSZP alapszabálya szerint a fegyelmi vétséget elkövető párttaggal szemben négyféle szankció alkalmazható: figyelmeztetés, megrovás, párttisztségből való visszahívás, valamint kizárás. Fegyelmi eljárást bármely párttag vagy testület kezdeményezhet.

Keller László - aki a szocialista kormányokban népjóléti, közpénzügyi és pénzügyminisztériumi államtitkár is volt - 1994 és 2010 között parlamenti képviselőként dolgozott. Kis híján 2010-ben is bejutott az Országgyűlésbe: az MSZP országos listájának 50. helyezettjeként csak egy pozícióval maradt le a mandátumáról. Azóta a Pest megyei közgyűlés tagja.