D. Lajos azt állítja, hogy főrendőrök vonatták vissza vele a beismerő vallomást - írja a Blikk. A férfi korábban kétszer azt mondta, hogy ő gyilkolta meg a fideszes képviselőnőt, Balla Irmát. Majd hirtelen megváltoztatta az állításait, és pont az ellenkezőjéről beszélt.

Ha beismeri a gyilkosságot, három napra kimehet a börtönből - ígérték a főrendőrök D. Lajosnak, aki aztán azzal indokolta, hogy visszavonta a két beismerő vallomást, hogy a rendőrök nem tartották a szavukat, és ő csalódott volt. Amikor az egyébként 10 éves börtönbüntetését töltő D. Lajos érezte, hogy belezavarodott a mondanivalójába, két dolgot hajtogatott: "Nem akarok belekeveredni ebbe az ügybe." Továbbá, hogy "most már saját magamat védem". A férfi korábban kétszer azt mondta, hogy ő gyilkolta meg a fideszes képviselőnőt, Balla Irmát.

Mivel D. Lajos jelenleg azt állítja, nem ő ölte meg Balla Irmát, a korábbi vallomásainak körülményeiről kérdezték, erre azonban szintén nem adott egyértelmű választ - írja a Blikk.

Még egy visszavont vallomás mellett sem lehet elmenni - mondta a lapnak Magyar György ügyvéd, aki szerint a kriminalisztika történetében eddig nem volt még olyan eset, hogy egy beismerő vallomást nem nyomoztak volna le, ne vizsgálták volna annak igazságtartalmát, és ne nézték volna meg, hogy más egyéb bizonyíték alátámasztja-e azt, amit mond.