Végül Dávid Ibolya nyert az UD Zrt.-ügyben

Vágólapra másolva!
Személyiségi jogi pert nyert a Kúrián Dávid Ibolya, az MDF korábbi elnöke, a bíróság ugyanis hatályon kívül helyezte a korábbi jogerős, őt elmarasztaló ítéletet.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, az MDF korábbi elnöke személyiségi jogi pert nyert a Kúrián szerdán; felülvizsgálati eljárásban hatályon kívül helyezték a korábbi jogerős, őt elmarasztaló ítéletet, és elutasították az ellene titokban készített hangfelvételek nyilvánosságra hozása miatt benyújtott keresetet.

Dávid Ibolya 2008 szeptemberében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy titokban rögzített hangfelvételek tanúsága szerint közéleti szereplők megbízásából az UD Zrt.-hez köthető személyek be akartak avatkozni pártja életébe. Emiatt több büntető és polgári eljárás indult, a cég elleni nyomozások azonban idővel megszűntek.

Dávid Ibolya ellen pedig jogerősen polgári pereket nyertek azok, akik szerinte közreműködtek az akcióban, majd a politikus ellen vádat emelt az ügyészség. Az idén első fokon felmentették a vádak alól, a Kúria pedig szerdán már a harmadik polgári perben utasított el Dávid Ibolya ellen benyújtott keresetet.