Felfüggesztettet adtak a két halálos áldozattal járó ságvári löszfalomlás ügyében. Az egy év tíz hónapot kapó férfi fia és a szomszéd lánya halt meg a balesetben.

Jogerősen egy év tíz hónap - két évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék szerdán G. I. A.-t, aki ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a ságvári löszfalomlás ügyében.

A 35 éves ságvári férfi ötéves fia és a neki segítő szomszéd tízéves kislánya meghalt, amikor 2010 júliusában rájuk dőlt a löszfal.

A vádlott betontámfalat akart építeni a házuk mögötti, az esőzések miatt folyamatosan omló löszfalhoz. Az alap kiásása közben a löszfal mintegy tíz méter hosszan leszakadt, és tizenöt-húsz köbméternyi föld zúdult az ott játszó gyerekekre. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért - végrehajtandó szabadságvesztésért -, az ügyvéd felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett a Kaposvári Törvényszékhez, amely azonban helybenhagyta a Siófoki Városi Bíróság határozatát.

Az ítélet indoklásában a bíró rámutatott: hiányzott a támfal építéséhez szükséges építési engedély, a vádlottnak nem volt szakismerete ehhez munkához, és nem fordított kellő figyelmet a gyerekekre a munkavégzés során.