Rendőrök védik V. László emberét

Vágólapra másolva!
Újabb gyanúsítottal bővült a rendőrségi vesztegetési ügy listája: az ügyészség szerint V. István, az éjszakai mulatóiról elhíresült V. László munkatársa is tagja volt a vállalkozó vezette bűnszervezetnek. A Blikk közben azt írja, hogy V. Istvánt valaki életveszélyesen megfenyegette, mert együttműködött a rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

V. Istvánt, a vesztegetési botrány főszereplőjének, V. Lászlónak a bizalmasát is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy az eljárásban vizsgált időszak elejétől, azaz 2005-től tagja volt annak a - részben magas beosztású rendőrökből álló - bűnszervezetnek, amelyet a több fővárosi szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozó hozott létre. Ez derült ki Fazekas Géza, a KNYF szóvivője által a Magyar Nemzetnek adott tájékoztatásból.

A főügyészhelyettes közölte: a gyanúsított korábban kihallgatott társaival ellentétben nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az újabb gyanú közlésével szemben. Az ügyészség szerint V. István azért adott pénzt a főtiszteknek, hogy főnöke nagy forgalmú mulatói zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken pedig a bezárás reményében razziákat tartsanak.

A Blikk információi szerint néhány héttel ezelőtt a házi őrizetben lévő V. Istvánt, az éjszaka császárának korábbi legfontosabb bizalmasát felkereste valaki, és elbeszélgetett a férfival. A lap szerint ezután V. István azonnal hívta a rendőrséget, és háza előtt azóta gépfegyveres rendőrök posztolnak. A Blikk azt írja, V. István azért lehet házi őrizetben, mert a rendőröknek információkat adott V. Lászlóról, és segíti a munkájukat.

Június elején néhány nap leforgása alatt négy magas rangú rendőrt, Kalmár Tamást, Hopka Lajost, Gulyás Imrét és K. Attilát őrizetbe vettek. V. Lászlót hamarosan meggyanúsították azzal, hogy egy személyben működtette a bűnszervezetet.