Lebukott egy bordélyt működtető házaspár

2012.09.13. 13:45

Lentiben lévő éjszakai bárjukban óránként 533 forintos órabérért dolgoztak a nők. Félórás szexuális kényeztetést 60 euróért kínáltak.

Egy Vas megyei házaspárt, valamint egy pultosként dolgozó, szintén vasi férfit fogtak el a rendőrök a Zala megyei Lentiben, amikor lecsaptak egy bordélyházként üzemelő night klubra - közölte zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a lenti rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön.

Siklósi Ernő elmondta: tudtak arról, hogy a 86-os főút mellett, a magyar-szlovén határátkelőtől mindössze száz méterre bordélyházként üzemeltetik a vendéglátóhelyet. A szombat hajnali rajtaütéskor egy szobában tetten értek egy nőt és a vele lévő férfit, de a szórakozóhelyen még öt magyar konzumlány és kilenc külföldi vendég is tartózkodott.

A bordélyház fenntartásával, üzletszerűen elkövetett kéjelgés elősegítése miatt folyatott eljárásban őrizetbe vették a házat üzemeltető házaspárt és a pultost, de a bíróság nem rendelte el előzetes letartóztatásukat. A férfi és a nő házi őrizetbe került, harmadik társukat lakhelyelhagyási tilalommal sújtották.

A házaspár 2011 óta bérelte a szórakozóhelyet, ahol apróhirdetések és baráti ajánlások révén alkalmaztak konzumlányokat. Szabályos munkaszerződéssel, a közterhek fizetése mellett dolgoztak a nők 533 forintos órabérért, este tíztől reggel hatig, de a munkáltatónak aláírt nyilatkozat ellenére szexuális szolgáltatást is nyújtottak.

A nőknek fürdőszobás szobáik voltak, ahol 20 euróért "zuhanyzós sztriptízt" mutattak be, 60 euróért pedig félórás szexuális kényeztetést kínáltak. A pénzt a vendégeknek előre, a pultosnál kellett kifizetniük. A rendőrségi akció során lefoglalták a szolgáltatásokról szóló napi nyilvántartást, nagy mennyiségű óvszert, síkosítókat, de a pultban egy védekezésre és támadásra egyaránt alkalmazható szamurájkardot és egy baseballütőt is találtak.

A szolgáltatásokat nyújtó nők magyarok voltak - akadtak köztük olyanok, akik az ország túlsó végéből érkeztek -, a jelenlévő üzletfelek pedig osztrákok és szlovének. Mindannyiukat tanúként hallgatták meg.

Az ügy szereplői közül a 38 éves nő és 42 éves férje büntetlen előéletű - bár a férfi ellen jelenleg Szombathelyen magánokirat-hamisítás miatt eljárás folyik -, a harmincas éveiben járó pultos azonban többször is volt büntetve csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt - tette még hozzá a bűnügyi osztályvezető.