Három és fél év börtönre ítélték az NNI volt főnyomozóját

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi dél-dunántúli régiós vezetőjét többek között hivatali visszaéléssel és titkos információgyűjtéssel vádolta a katonai ügyészség, az ügyet harminc évre titkosították. A vádlott védője szerint az ügynek köze van a pécsi egyetemi vesztegetéshez.
Vágólapra másolva!

Három és fél év börtönre ítélte nem jogerősen az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt dél-dunántúli régiós vezetőjét csütörtökön a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. A pécsi székhelyű irodát vezető, állásából 2011 januárjában felfüggesztett Váradi Csaba rendőr alezredest folytatólagosan elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtéssel, hivatalos személy általi közokirat-hamisítással, tizenöt rendbeli hivatali visszaéléssel, folytatólagos elöljárói hatalommal visszaéléssel, szolgálati visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és kétrendbeli kábítószerrel visszaéléssel vádolta meg a nyomozást minősített eljárás keretében lefolytató Kaposvári Katonai Ügyészség.

Az ítélet indoklását Ifkovics Béla ezredes, tanácsvezető bíró zárt ülésen ismertette. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett a Fővárosi Ítélőtábla katonai Tanácsához. A vádlott védője, Molnár Csaba az ítélet után azt mondta újságíróknak, hogy ügyfele ügye összefügg a pécsi egyetemi vesztegetési üggyel - írja a Bama.hu.

Az NNI egykori igazgatója ellen a Kaposvári Katonai Ügyészség emelt vádat. V. Csabát tavaly júliusban hallgatták ki először, akkor ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. A per februárban kezdődött, zárt ajtók mögött. Az ügy iratait 30 évre, azaz 2041-ig titkosították.