Távozik a városüzemeltetés vezetője

Vágólapra másolva!
Saját kérésére távozik a BVK vezérigazgatója, a városüzemeltetés élére egy éve kinevezett Bán Tamás a társaság igazgatósági elnöki posztján folytatja a munkát.
Vágólapra másolva!

Saját kérésére felmentette a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) vezérigazgatói posztjáról Bán Tamást a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, a vezérigazgató a társaság igazgatósági elnöki posztján folytatja a munkát. Bán Tamás az egyhangúlag meghozott határozat értelmében szeptember 17-én távozik a posztról, utódjáról október 3-án döntenek. Azon az ülésen határoznak két másik igazgatósági tagról is.

Tarlós István főpolgármester az ülés elején tájékoztatta a képviselőket, hogy lemondott posztjáról a BVK igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két tagja, Bienerth Gusztáv és Papp Géza. Bán elődje tavaly tavasszal távozott posztjáról.

A közvilágításról is döntenek

Tízmilliárd forint hitel igénybevételéről, 25 milliárd forint összegű folyószámla-hitelkeret nyitásáról, valamint az emelt szintű közvilágítás visszaállításáról szóló javaslatokról dönthet csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Tízmilliárd forint hitelt venne igénybe a fővárosi önkormányzat a jövő évi gazdálkodásához, emellett a likviditás folyamatos, biztonságos fenntartása érdekében Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes szükségesnek tartja egy legfeljebb 25 milliárd forintos folyószámlahitelkeret-szerződés megkötését. A képviselők dönthetnek arról is, hogy a nyáron alapszintűre csökkentett közvilágítás visszaálljon a korábbi, emelt szintűre.