Vágólapra másolva!
Spanyolországból Magyarországra érkezett Magyar Róbert, a fekete sereg korábbi vezetője a rendőrség tájékoztatása szerint reggel meg is kezdte életfogytiglani börtönbüntetésének letöltését.
Vágólapra másolva!

Hazahozták Spanyolországból a másfél évig bujkáló, Magyarországon tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet, aki péntek reggel fél hétkor megkezdte fegyházbüntetésének letöltését - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A közlés szerint "Magyar Róbert egy magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben 2012. szeptember 14-én 6 óra 25 perckor megkezdte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésének letöltését". A Debreceni Ítélőtábla 2012. március 13-i jogerős ítélete szerint a 40 éves férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Magyar több mint két és fél éve bujkált, miután 2010 januárjában megszökött a házi őrizetből. Egyelőre keveset lehet tudni arról, hogy hol tartózkodott szökése óta, a szlovák hatóságok szerint Szlovákiában is bujkált, látták Edelény közelében is, a Blikk pedig arról írt korábban, hogy Kanadában van. Végül egy spanyolországi bolti lopás miatt bukott le, ahová a bulvárlap szerint az ott striciként dolgozó rokona miatt költözött.

A Magyar által vezetett, ezer tagot számláló fekete sereg a leginkább arról ismert, hogy 2003-ban megölték az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antalt. Ragyás ismert óbudai figura volt, a Római-part több nyári szórakozóhelyén törzsvendégnek számított. A vád szerint a gyilkosságra Magyar Róbert adott megbízást, aki így akart megtorolni egy korábbi sérelmet. A két ellenérdekelt alvilági csoport vezetője korábban a Római-parton próbált rendezni egy vitát, ekkor Ragyás Tóni megpróbálta lelőni riválisát. A fegyver kétszer is beragadt, így Magyarnak sikerült elmenekülnie. Ezért állt bosszút később.

Magyar Róbertet 2006-ban fogták el. A férfit és társait többek között emberöléssel, annak előkészületével, illetve kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, zsarolással, csalással, bűnpártolással, rongálással, magánlaksértéssel vádolták meg.