Kétszázmillióval többet kap a Miniszterelnökség

Vágólapra másolva!
Egy kormánypárti módosító indítvány 200 millió forinttal növelné a kancellária bértömegét 2013-ban, amit a kormány is támogat - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Kétszáz millió forinttal nőhet jövőre a Miniszterelnökség bértömege egy kormánypárti kapcsolódó módosító indítvány értelmében - írja a Blikk.

"Nem egyszerű intézkedés a Miniszterelnökség személyi juttatásainak emelése, de szükséges" - mondta a lapnak Babák Mihály, a költségvetési bizottság fideszes tagja az általa benyújtott előterjesztésről. A politikus azt mondta, hogy a kormány kérte a javaslat beterjesztésére.

A kancellária a most beterjesztett 200 millió forint nélkül is a jövő évi büdzsé egyik nyertesének számít, mivel az idei 1,9 milliárdról jövőre 3 milliárd forintra nő a munkatársak személyi juttatásaira és azok járulékaira fordítható összeg a kormány által beterjesztett költségvetési tervezet szerint.

"A Miniszterelnökség feladat- és hatásköre jelentősen bővül, amely a 2013. évi költségvetésben és így a személyi juttatásokra fordítandó kiadásokban is tükröződik" - közölte korábban a kormányszóvivői iroda, amely az egységes kormányzati koordinációval és kommunikációval, valamint az Információs Hivatal és Kormányzati Ellenőrzési Hivatal irányítási jogkörének átvételével magyarázta a feladatbővülést.

Ezért a Miniszterelnökség létszáma alaposan felduzzad, más tárcáktól több mint száz embert vesznek át. Az augusztus végi állapot szerint 225 fős volt Orbán Viktor miniszterelnököt is beleszámolva a Miniszterelnökség létszáma a közzétett adatok szerint.