Menesztették a Portik után nyomozó főrendőrt

Vágólapra másolva!
Már nem tagja a rendőrségnek az a nyomozó, aki a Portik Tamás elleni emberölési ügyeket vizsgálja - közölte a Hvg.hu pénteken. Állítólag a börtönben lévő Tasnádi Pétert is kikérdezték Portikról.
Vágólapra másolva!

Menesztették a rendőrségtől a Hvg.hu értesülései szerint a kilencvenes években olajozással foglalkozó Energol Rt. egyik vezetője, Portik Tamás ellen most emberölési ügyekkel kapcsolatban vizsgálódó rendőrök vezetőjét - írja a Hvg.hu pénteken. A hírportállal az ORFK sajtószolgálata annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy nem nyilatkoznak személyzeti kérdésekben. A Hvg.hu által megkérdezett rendőrök szerint furcsa a leváltás, és az is, hogy a nyomozónak az egész rendőrségtől távoznia kellett.

Portik Tamást, akit július 14-én fogtak el XII. kerületi otthonában, azzal gyanúsítják, hogy az ő felbujtására lőtték le 1996-ban Prisztás Józsefet, és hajtották végre két évvel később az Aranykéz utcai négy halálos áldozatot követelő merényletet, majd 1999-ben megölték Seres Zoltánt. Portik Tamás tagadja, hogy a vele szemben felhozottakat elkövette volna.

A Hvg.hu úgy tudja, hogy a rendőrség Portik Tamással kapcsolatban kihallgatta Tasnádi Péter vállalkozót is. Tasnádi jelenleg jogerős börtönbüntetését tölti, de a Hvg.hu szerint a rendőrök arra számítanak, hogy tudhat egy-két dolgot Portik Tamásról, aki az olajszőkítéssel szerzett milliárdokból állítólag szórakozóhelyek működésébe is befektetett. A vállalkozó ügyvédje a hírportálnak azt mondta, hogy nem tud arról, hogy védencét kikérdezték volna Portik Tamással kapcsolatban.