Tarlós le akarta váltani Vitézyt

2012.09.16. 15:23

Tarlós István főpolgármester le akarta váltani Vitézy Dávidot a Budapesti Közlekedési Központ éléről, értesült az Index. Vitézyt a fővárosi Fidesz-frakció megvédte.

Tarlós István főpolgármester le akarta fokozni Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, értesült az Index.

A lap azt írja, hogy Tarlós el akarta távolítani a közlekedési cég éléről Vitézyt. A főpolgármester annyit elismert a lap megkeresésére, hogy úgy gondolta, Vitézynek a belső cégvezetés dolgában még van tanulnivalója, ezért jó ötletnek tűnt számára a BKK szakmai és a vezetői pozíciónak ideiglenes szétválasztása. Felvetődött, hogy Vitézy általános vezérigazgató-helyettes legyen, széles szakmai szabadsággal.

A lap azt írja, hogy Tarlós megbízta a Fővárosi Biztonsági Irodát vezető Pető Györgyöt "a piszkos munka elvégzésével." Vitézy azonban fülest kapott a készülő leváltásáról, ezért a fővárosi Fidesz-frakciónál keresett menedéket, a frakció pedig megvédte a BKK vezérét. A Fidesz-frakció ellencsapást is intézett Tarlós felé, az követelte Tarlóstól, hogy váljon meg két kulcsemberétől, Pető Györgytől, valamint az exfideszes tanácsadójától, Mitnyan Györgytől.

Tarlós a lapnak elmondta, hogy Vitézy a helyén marad, de nem azért, mert a frakció hisztériázott. Tarlós István azt is elmondta, hogy vannak viták közötte és a képviselőcsoport között, szavai szerint jelenleg "megbeszélésben van a frakcióval". A főpolgármester jelezte, hogy érzi az ellenérzéseket két emberével, Petővel és Mitnyannal szemben.

Sem György István, főpolgármester-helyettes, sem a fővárosi Fidesz-frakció vezetője nem kívánta kommentálni az Index értesülését.