A nácikat éltetik a hortobágyi emlékművön

2012.09.17. 19:29

Ismeretlenek megrongálták a hortobágyi páncélosemlékművet, amelyet a fasizmus felett aratott győzelem emlékére állítottak. A rongálók a náci Németország katonáira, a Wehrmachtra és a Waffen SS-re emlékező táblát helyeztek el az emlékmű talapzatán. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

"Nemzeti ellenállás" aláírással "A magyar királyi honvédség, a Wehrmacht és a Waffen SS hős katonáinak emlékére, akik életüket áldozták a vörös hódítók elleni küzdelemben, 1944 októberében az alföldi páncéloscsatában" feliratú táblát helyezték el ismeretlenek a hortobágyi páncélosemlékmű talapzatán hétfőn.

Az emlékművet 1978. május 9-én állította a Hajdú-Bihar Megyei Tanács és Hortobágy község lakossága "A fasizmus felett aratott győzelem és az 1944. október 14-19. között vívott hortobágyi tankcsata emlékére".

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Vincze Andrásné, Hortobágy független polgármestere az MTI-től értesült az emlékmű megrongálásáról, a helyszínre sietett, és értesítette a rendőrséget. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta hétfő este, hogy rongálás miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.