Két év börtönt kapott a születésnapján gyilkoló bátaszéki nő

Vágólapra másolva!
Nem akart éjszaka elmenni cigit venni a születésnapján, emiatt annyira összeveszett élettársával egy bátaszéki nő, hogy megölte. Jogerősen két év két hónap börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Jogerősen két év két hónap börtönbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék azt a 39 éves bátaszéki nőt, aki tavaly novemberben leszúrta egy évvel fiatalabb élettársát - írja a Teol.hu.

A lap szerint szűkebb körben ünnepelték a nő 38. születésnapját 2011 novemberében. Az ittas veszekedést az váltotta ki, hogy az asszony nem volt hajlandó éjszaka messze elgyalogolni cigarettáért. A szobában kezdődő vita a teraszon folytatódott, ahol az asszony egy 18 centiméter pengehosszúságú késsel négyszer szúrta mellbe élettársát, amelyből kettő halálos volt.

A bíróság nem fogadta a védelem érveit, hogy a vádlott önvédelemből cselekedett, de elfogadta, hogy nem akart ölni. A pszichológus szakértő szerint a gyenge intellektusú asszony lényegében a valóságnak megfelelően adta elő a történteket.

A bíróság szerint az asszony hosszabb ideje élt többszörösen büntetett előéletű társa alávetettségében, életét a szorongás és a félelem hatotta át az állandó veszekedés és a verések miatt. Tette indulati jellegű volt. Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket, majd hozzátette: nem tehettem mást.