Feloldotta a bíróság a zárlatot, amelyet Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészekre rendelt el korábban. A Kecskeméti Törvényszék ugyanakkor fenntartja a zárlatot Hagyó Miklós vagyonára, mert ez lehet a fedezete a BKV 169 milliós kártérítési igényének.

Részben elfogadta a Kecskeméti törvényszék a védelem álláspontját a Hagyó-perben. A Hadnagy Ibolya által vezetett bírói tanács úgy ítélte meg, hogy Hagyó Miklós zárolt vagyona a per tárgyává tett időszakot megelőző évekből származik, és a rendelkezésre álló dokumentumok igazolják törvényes eredetét. Ezért az első fokon eljáró bíróság a fővádlott hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészek zárlatának feloldásáról döntött.

A bírói tanács ugyanakkor továbbra is fenntartotta Hagyó Miklós vagyonának zárlatát. Ez a határozat szerint 30 millió forint erejéig az esetleges vagyonelkobzás, míg nagyobb részben a BKV jogi képviselője által kedden benyújtott, mintegy 169 millió forintos kártérítési igény fedezetéül szolgál.

Hagyó Miklós pere nyáron indult, a múlt heti vallomásáról szóló élő közvetítésünket itt olvashatja.