A teherautó deszkáiba rejtették a drogot

Vágólapra másolva!
250 millió forint értékű marihuánát találtak a vámosok egy macedón férfi teherautójában Röszkénél. A sofőr ideges volt, ezzel hívta fel magára a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Összesen 121 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező kamionban a röszkei határátkelőhelyen, a 250 millió forint értékű drogot a teherautó ponyvamerevítő deszkáiban rejtették el - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A pénzügyőröknek feltűnt a vásárnap éjjel érkező, az okmányok szerint üres teherautót vezető macedón sofőr ideges és zavart viselkedése, ezért a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképek a kamion ponyvamerevítő deszkáiban eltérő sűrűségű anyagot mutattak.

A pénzügyőrök a járművet félreállították, felnyitották, és észrevették, hogy a deszkák közül néhány teljesen új - a profi asztalosmunka eredményeként hasonlít az eredetihez, de annál némileg vastagabb. A kábítószer keresésére kiképzett kutya drogot jelzett, ezért a különös deszkákat a pénzügyőrök szétvágták. A gyanús deszkák 289 zsugorfóliás csomagot, összesen 121 kilogramm marihuánát rejtettek. A pénzügyőrök a megközelítőleg 250 millió forint értékű kábítószer-szállítmányt és a macedón férfit átadták a rendőrségnek.