Lezárják fél Budapestet a hétvégén

Vágólapra másolva!
A fővárosi autómentes hétvége, a Tudományok hídja és a Vivát Huszár! nevű rendezvények miatt is jelentős forgalomkorlátozásokra és a buszok menetrendjének megváltozására kell számítani a hétvégén Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az autómentes hétvégét szombaton az Andrássy úton, a IX. kerületi Napfény utcában és a XVII. kerületi Ferihegyi úton tartják, a Tudományok hídja a Lánchídon, a Vivát Huszár! pedig vasárnap a csepeli Károli Gáspár utcában lesz.

Az autómentes hétvége miatt pénteken 20 órától vasárnap reggel fél ötig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, a tömegközlekedés forgalmát az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál biztosítják. Az Oktogonnál a Nagykörút, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út minden jármű számára használható lesz. A Napfény utcát a Lobogó és a Csengettyű utca között szombat reggel 8 órától 17 óráig zárják le.

A Tudományok hídja miatt szombat 0 órától vasárnap reggel fél ötig a Lánchidat, a Széchenyi István teret és a József Attila utcát is lezárják, a Vivát Huszár! miatt pedig Csepelen a Károli Gáspár utca önkormányzat felé eső szakaszát nem használhatják a járművel közlekedők vasárnap várhatóan 11.25 és 12 óra között.

A lezárások miatt a 16-os, a 38-as, a 46-os, a 63-as, a 71-es, a 98-as, a 105-ös, a 115-ös, a 138-as, 151-es, a 181-es, az éjszakai 979-es és a szintén éjszakai 980-as busz is módosított útvonalon közlekedik.