Vágólapra másolva!
Az ügyészség észlelte, hogy a korrupció miatt előzetesben lévő Vizoviczki László megpróbálja kimenteni a vagyonát, de ezt sikerült megakadályozni - mondta az ügyészség szóvivője a Népszabadságnak. Hozzátette, hogy itthon és külföldön is keresik, milyen vagyontárgyai vannak a gyanúsítottnak. Vizoviczki ügyvédje ugyanakkor kijelentette, hogy védence egyetlen érdekeltségét sem adta el.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség észlelt "vagyonkimentésre irányuló próbálkozásokat", ügyvédje viszont határozottan állítja, hogy a június eleje óta korrupció miatt előzetesben lévő Vizoviczki László egyetlen érdekeltségén sem adott túl - írta a Népszabadság.

Nagy Gábor ügyvéd minden alapot nélkülözőnek nevezte a Blikk értesülését, amely szerint a június eleje óta - bűnszervezetben elkövetett vesztegetés gyanúsítottjaként - előzetesben lévő Vizoviczki likviditási gondjai miatt több klubot is eladott.

A lap szerint az éjszaka császárának is nevezett Vizoviczki Lászlónak csak Budapesten negyven exkluzív szórakozóhelye volt, bár egyik sem volt a tulajdonában. Emellett vidéken is voltak, vannak érdekeltségei. Amikor május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették, mivel az ügyészség szerint kenőpénzen illegális védelmet vásárolt magának, mintegy 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Észleltünk bizonyos vagyonelemekkel kapcsolatban kimentési kísérleteket, de azokat, mármint amelyeket észleltünk, sikerült mind megakadályozni, vagy megelőzni - mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények esetén nemcsak a gyanúsított nevén lévő vagyontárgyakra rendelhetnek el biztosítási intézkedést. Minden olyan ingóságra és ingatlanra ráteheti a kezét a hatóság, amelyről megalapozottan feltételezhető, hogy a bűnszervezet tevékenységének eredményeként került valakinek a birtokába.

Fazekas azt mondta, hogy a vesztegetési ügyben folyó nyomozással párhuzamosan az ügyészség a rendőrség vagyonfelderítő egységével közösen világszerte kutatja Vizoviczki László elrejtett vagyonát. Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mekkora vagyont keresnek, és eddig mit találtak itthon és mit külföldön.

A Vizoviczki Lászlóról szóló cikkeinket itt olvashatja.