Nem véletlenül rohant bele az előtte lévő Fiat Puntóban Eva Varholíková Rezesová szlovák milliárdosnő, aki ezzel négy ember halálát okozta, írta a Blikk. Az egyik szemtanú, a hétfőn a rendőrségen vallomást tett kamionos szerint a  BMW-s vezető bosszúból üldözte a Fiatot. Egy ideig ugyanis nem tudta megelőzni, ezért utána kilométereken át követte, megpróbálta leszorítani, és ekkor történt a halálos baleset. Ha valóban ez történt, súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsíthatják meg a sofőrt.

Több kilométerrel az M3-ason történt baleset előtt várható volt, hogy megtörténik a baj - a Blikk beszámolója szerint ezt vallotta a rendőrségen az a kamionos, aki látta az egy hónapja történt balesetet. Mint arról beszámoltunk, négy ember halt meg, amikor a szlovák Eva Varholíková Rezesová a BMW-jével belerohant az előtte közlekedő Fiat Puntóba.

A kamionos a Blikk beszámolója szerint azt állította, hogy már vagy tíz kilométerrel korábban, egy benzinkútnál összezördültek a felek. A BMW ugyanis nem tudta első lendületből megelőzni a Fiatot.

Villogott rá, hogy hagyja el a belső sávot azonnal, hogy a hatalmas sebességéből ne kelljen visszavennie. Amikor aztán sávot váltott a Fiat, a másik autó elkezdte üldözni, tolta le az útról. A Fiat állítólag kétségbeesetten menekült, lehúzódott egészen a leállósávba, de hiába, a BMW csak ment utána, és folyamatosan nyomás alatt tartotta, mígnem megtörtént a baj.

A Blikk úgy tudja, a rendőrség most további kamionosokat keres, hogy azok is megerősítsék ezt a vallomást. A fentiek alapján a nyomozóhatóság fontolóra veszi, hogy így az eredetieknél sokkal súlyosabb bűncselekménnyel, szándékos közúti veszélyeztetéssel gyanúsítja meg az előzetesben lévő Rezesovát. Ezért akár 15 évet is kaphat.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, valóban jelentkezett a régóta keresett kamionos szemtanú, ki is hallgatta őt a rendőrség, de a nyomozás érdekében vallomásának részletei nem publikusak. Hozzátette: nem tudja megerősíteni a napilap cikkében leírtakat, azok nem a rendőrségtől származnak.