Mesterházy-listákat emlegetett Kubatov Gábor

Vágólapra másolva!
A demokrácia egyik legszebb folyamatának tartja Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, hogy a párttagok aláírásgyűjtés és adatbázis-építés közben a szimpatizánsokkal beszélgetnek. Szerinte a jogszerű adatbázis-építés nem egy kivetendő és antidemokratikus dolog, és szerinte minden párt épít adatbázisokat. "Ha vannak Kubatov-listák, vannak Mesterházy-listák és Vona Gábor-listák is" - fogalmazott a pártigazgató.
Vágólapra másolva!

Az előzetes választási regisztráció bevezetése nem érint alapjogokat, és nem jelent előnyt egyetlen pártnak sem - mondta a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor az M1 Ma Reggel című műsorában. A pártigazgató a regisztrációval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az intézmény számtalan helyen létezik Európában, ezért szerinte Magyarországon sem kivitelezhetetlen, és főleg nem antidemokratikus. Arra a felvetésre, hogy ezek szerint a Fidesz egyértelműen azt gondolja, hogy a regisztráció bevezetése nem érint demokratikus alapjogokat, Kubatov Gábor kijelentette: "Nem is, és semmilyen politikai előnyt nem jelent egyetlen pártnak sem, se a Fidesznek, se a MSZP-nek."

A politikus a fideszes adatbázisokra, az úgynevezett "Kubatov-listákra" vonatkozó kérdésre azt mondta: minden pártnak vannak adatbázisai, az MSZP-nek, az LMP-nek és a Jobbiknak is. "Ha azt mondják, hogy vannak Kubatov-listák, vagy vannak a Fidesznek listái, akkor vannak Mesterházy-listák és Vona Gábor-listák is" - jelentette ki, hozzátéve: szerinte nincs versenyhátránya ebben egyik pártnak sem. 2010-ben az adatvédelmi biztos a választások két fordulója között minden párt adatkezelését vizsgálta, és a Fidesz volt az egyetlen, amelyet nem marasztalt el - mondta Kubatov Gábor.

Kubatov szerint a jogszerű adatbázis-építés nem egy kivetendő és antidemokratikus dolog, hanem a közvetlen demokráciagyakorlás egy nagyon fontos eleme. "A listák nincsenek másért, csak hogy az ember elmenjen a saját szimpatizánsaihoz, és ott megkérdezze a véleményüket bizonyos dolgokról, mi így teszünk a választások előtt is, a választások közben is, amikor aláírásokat gyűjtünk" - fogalmazott. Egyúttal kijelentette: szerinte ez a demokrácia egyik legszebb folyamata.