Pénzbüntetés a diáklányt verő igazgatónak

Vágólapra másolva!
Egy almacsutka miatt pofozott meg egy szemtelenkedő diáklányt az egyik kaposvári általános iskola igazgatója, a tanárt garázdaság és könnyű testi sértés miatt 240 ezer forintra büntették.
Vágólapra másolva!

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki és jogerősen 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék hétfőn a kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskola 56 éves igazgatóját, aki tavaly májusban megpofozott egy nyolcadik osztályos diáklányt az iskola folyosóján, mert visszabeszélt neki. A másodfokon eljáró bíróság ítéletével helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amely ellen a védelem nyújtott be fellebbezést.

A vád szerint az igazgató azért pofozta meg a diáklányt, mert visszabeszélt neki, amikor a pedagógus meglátott egy eldobott almacsutkát, és a tanulóktól egyre indulatosabban kérdezte, hogy ki dobta el, és egyúttal felszólította őket, hogy vegyék fel.

Az ügy sértettje - mondván, ha senki nem szedi össze, akkor majd ő megteszi - felvette az almacsutkát, közben az igazgató kérdésére felelve azt mondta: "Maga is itt volt, és maga sem látta". Az igazgató ekkor a hajánál fogva visszarántotta a tanulót, és felpofozta. Látva, hogy a lánynak az ütésektől vérzik az orra és a szája, az igazgató közölte: megérdemelte, amit kapott, legközelebb nem fog visszabeszélni.

A diáknak a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A lány társai korábbi meghallgatásukkor az igazgató ellen vallottak, mellette tanúskodott az iskola egyik tanára, ő azonban csak később ért a helyszínre.