Kórházban volt Biszku Béla

Biszku Bélát a múlt héten vitték kórházba, azt nem tudni, hogy miért. A kezelés idejére a bíróság módosította Biszku házi őrizetének helyét. Az egykori belügyminisztert két hete gyanúsították meg háborús bűntettel.

Kórházban kezelték a múlt héten Biszku Bélát - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden az MTI értesülését. Ügyészi indítványra a Budai Központi Kerületi Bíróság - a kezelések időtartamára - módosította Biszku házi őrizet helyét.

Azt nem tudni, hogy Biszku Béla miért és mennyi ideig volt kórházban; a főügyészség nem adott bővebb tájékoztatást. Az ügyészségi szóvivő még annyit közölt, hogy a folyamatban lévő eljárást a fentiek egyebekben nem befolyásolják. Az MTI próbálta elérni Biszku Béla ügyvédjét, egyelőre sikertelenül.

Biszku Béla az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt.

Biszku Bélát szeptember 10-én két 1956-os - a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni - sortűzzel kapcsolatban gyanúsították meg. Múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék egy hónapra házi őrizetbe helyezte Biszku Bélát; úgy foglalt állást, hogy - figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére - a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele és folyamatos ellenőrzése csak házi őrizettel biztosítható. Hozzátették: csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy "B. Béla" a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.

Biszku Béláról írt összes cikkünket itt olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK