Vágólapra másolva!
A Prisztás-gyilkosságra és az Aranykéz utcai robbantásra való felbujtással gyanúsított volt Energol-vezért a szegedi Csillagból Budapestre hozzák.
Vágólapra másolva!

Kilencven nappal meghosszabbították Portik Tamás és négy társa előzetes letartóztatását, az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori igazgatóját a szegedi Csillag börtönből Budapestre szállítják, és ott hallgatják ki - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A 90-es évek leszámolásos merényleteivel kapcsolatban meggyanúsított férfi ügyvédje, Bánáti Kristóf a lapnak elmondta: a Fővárosi Törvényszék jogerősen helybenhagyta azt az elsőfokú végzést, amelyben a bíróság az ügyfele előzetes letartóztatásának 90 napos meghosszabbításáról döntött. Portik Tamás októberig a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) budapesti fogdájában marad, ahol jelenlétében felbontják, majd tételes lajstromba veszik az elfogása idején lefoglalt iratokat, tárgyakat.

Portik Tamást az NNI júliusban vette őrizetbe, és azzal gyanúsította meg, hogy felbujtóként működött közre Prisztás József vállalkozó 1996-os kivégzésében, valamint az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merényletben. A férfit Seres Zoltán vállalkozó 1999-ben történt meggyilkolása ügyében is felbujtóként hallgatták ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy meggyanúsítják-e a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban is, de korábban Bánáti Kristóf azt közölte, hogy az eljárást azonos ügyszámon egyesítették az ügyfelével és társaival szemben indult nyomozással - írta a Magyar Nemzet.