Álmerényletet rendezett a gyöngyöspatai polgármester

2012.09.27. 7:34

Nem lőttek rá a rendőrség szerint a gyöngyöspatai polgármesterre. Juhász Oszkár tavaly novemberben jelentette, hogy amikor kilépett a hivatalból, kétszer rálőttek, a Hír Tv tulajdonába jutott dokumentum szerint az esetet megrendezték.

A rendőrség szerint kizárt, hogy valóban rálőttek a gyöngyöspatai polgármesterre tavaly novemberben - írta a Magyar Nemzet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak a Hír TV birtokába jutott határozata alapján csütörtökön.

Juhász Oszkár, jobbikos gyöngyöspatai polgármester tavaly november 28-án késő este jelentette be a rendőrségen, hogy miután kilépett a hivatalból, valaki két lövést adott le rá. A rendőrség nyomozást indított, és arra a megállapításra jutott, hogy a merénylet valójában nem történhetett meg.

A határozatban az olvasható, hogy Juhász Oszkárra az általa megadott helyen és időben lőfegyverből célzott lövést nem adtak le, sérelmére az eljárás megindításának alapjául szolgáló emberölési kísérlet bűntettét nem követték el - írta a lap. A dokumentum szerint a polgármester egy beállított, megrendezett helyszínnel próbálta meg annak a látszatát kelteni, hogy bűncselekmény sértettjévé vált.

A Magyar Nemzetnek a polgármester határozottan cáfolta, hogy megrendezte volna a merényletet, és úgy fogalmazott: ma ebben az országban jobbikosként bármit el lehet szenvedni.

A lapnak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: eljárás indulhat a polgármester ellen a hatóság félrevezetése miatt, és várható, hogy a nyomozati költségeket, mintegy félmillió forintot is megtéríttetik vele.

KAPCSOLÓDÓ CIKK