A nyíregyházi távhőszolgáltató megelégelte, hogy sem a lakóházak, sem a közületek nem fizetnek neki, ezért elzárja a melegvizet az adósok lakásaiban.

Leállítja a melegvíz-szolgáltatást a Nyírtávhő Kft. azokban a nyíregyházi házakban, amelyek nagy tartozást halmoztak fel a cégnél. Nyíregyháza egyik tízemeletes toronyházában a Nyíregyházi Napló információi szerint már el is zárták a meleg vizet.

A megyei jogú város önkormányzatának hivatalos hetilapja szerint a Nyírtávhő Kft.-nek összesen 801 millió forinttal tartoztak a közületek és a távfűtést igénybe vevő egyéni megrendelők, de ez az összeg az intézkedésnek köszönhetően 760 millió forintra mérséklődött. A lakók mintegy félmilliárd, míg a közületek közel 300 millió forinttal tartoznak, ami a cég éves árbevételének 10 százaléka.

A kft. azoknak, akik egy összegben fizetni nem tudnak, részletfizetési megállapodást ajánl, míg a nehéz élethelyzetben lévők a helyi Human-Net Alapítvány közreműködésével adósságrendező programban vehetnek részt. A nyíregyházi távhőszolgáltató cég a hetilap szerint a tartozók béréből, nyugdíjából is igyekszik letiltatni a tartozást, illetve jelzálogot jegyez be az adósok ingatlanára.