Hétfőtől sűrűbben jár több BKV-járat

Vágólapra másolva!
Az utazók igényeihez jobban igazodó menetrendet szeretne kialakítani a BKK, ezért több budapesti tömegközlekedési járat menetrendje változik október elsejétől.
Vágólapra másolva!

Október elsejétől több közösségi közlekedési eszköz menetrendjét is módosítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szervezet közleménye szerint az utazók igényeihez jobban igazodó menetrendeket vezetnek be, a fővárosban több vonalon sűrítik a járatokat, vagy módosítják az indulási időpontokat. A változások egy menetrendi csomag első lépései, így további vonalakon várhatók a közeljövőben fejlesztő és átcsoportosító jellegű menetrendi változások - olvasható a BKK közleményében.

Október elsejétől a szentendrei (5-ös) HÉV járatai esténként 10-30 perces követési idő helyett ütemesen 20 percenként követik majd egymást. A 8-as busz munkanapokon este 8 órától 20 helyett 10 percenként, a 21 és 21A buszok munkanapokon délelőtt és hétvégén nap közben 6 helyett 5 percenként járnak. Csillebérc és a Normafa között viszont a 21-es busz 20 helyett 30 percenként közlekedik októbertől.

A Pesterzsébetet kiszolgáló 23-as és 23E délelőtt szintén gyakrabban közlekedik, ahogy a 34-es és 106-os buszok is, utóbbiak nap közben 20 helyett 15 percenként, a 25-ös buszok viszont 1-5 perccel nagyobb követési idővel indulnak majd el a végállomásokról. (Az új menetrendek teljes listáját itt találja.)

A következő ütemben október közepétől Csepelen történnek tömegközlekedési változások, a H7-es hév sűrítésével és a kapcsolódó buszjáratok menetrendjének módosításával. A BKK hangsúlyozta: a változások összességében komfortosabb szolgáltatást biztosítanak, és nem jelentenek sem többletkiadást, sem teljesítménycsökkentést a budapesti tömegközlekedés egészére nézve.