Indiai jógival keresi a sivatagi vizet a vidékfejlesztési miniszter

Vágólapra másolva!
Magyarországon is minél több fát szeretne ültetni egy indiai jógi, aki hazájában a sivatagi esővízgyűjtésért küzd. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megígérte a jóginak, hogy segít neki a faültetésekben.
Vágólapra másolva!

Paramhansz Szvámí Mahesvaránanda indiai jógival találkozott csütörtökön Budapesten Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és India öntözési szokásairól beszélgettek. A jógi vezeti a Sivatagi Esővízgyűjtő Kezdeményezés programot, amelyet Radzsasztánban, India csapadékban legszegényebb államában indítottak. A programnak köszönhetően a lakosság és az állatállomány jelentős részét tiszta ivóvízhez tudják juttatni.

A jógi emellett elkötelezett híve a faültetéseknek is, egy ausztráliai városban például hatmillió fát ültettek a közreműködésével, és szerinte Magyarországon is minél több fát kellene elültetni, ehhez kérte a miniszter segítségét.

Paramhansz Szvámí Mahesvaránanda 1972-ben járt először Európában, Magyarországra is több mint harminc éve jár rendszeresen. Az általa létrehozott "Jóga a mindennapi életben" rendszernek sok hazai követője van, és minden magyar városban működik központjuk is.