Orbán maga tankolja a Fidesz kisbuszát

Vágólapra másolva!
Huszonegyen használhatnak hivatali kocsit a Miniszterelnökségen, nagy részük magáncélra is. Orbán Viktornak nem kell, mert kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ ad járművet és sofőrt, magánprogramjain pedig maga vezet és tankol egy, a Fidesz által biztosított kisbuszt. A miniszterelnöknek hivatali mobilja sincs.
Vágólapra másolva!

Közzétette a Miniszterelnökség pénteken a dolgozóinak biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint autók listáját. A kormány honlapján fent lévő összesítésből (pdf) kiderül, hogy mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő munkatárs kapott, kivéve Orbán Viktort, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkárt és Halasi Tibort, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztost.

Hivatali notebookot 58-an használnak, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt.

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár. A 21 autóhasználatra jogosult dolgozó közül tíz kapott sofőrt is, köztük Hegedűs Zsuzsanna szociológus, aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek. A lista szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyetlen, aki két kocsit is használ (szintén sofőrrel): egy tavaly gyártott Skoda Superbet és egy 2009-es Volkswagen Passatot.

Orbán Viktor nem kap autót a Miniszterelnökségtől. Kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ járművével, sofőrrel megy, ha pedig a Fidesz elnökeként vagy magánemberként utazik, a párt által biztosított kisbuszt használja, amelyet maga vezet és tankol - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan.