Előzetesbe helyezték a gödöllői gyilkost

domonyvölgy, gödöllő, gyilkos, s. márk, előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság S. Márkot, a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottját
Vágólapra másolva!
A szökés és elrejtőzés veszélye miatt egy hónapos előzetes letartóztatásba került a 18 éves S. Márk, aki a gyanú szerint hétfőn több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves nőt.
Vágólapra másolva!

A Budakörnyéki Bíróság vasárnap elrendelte a domonyvölgyi gyilkossággal gyanúsított S. Márk előzetes letartóztatását - közölte a megyei főügyészség szóvivője. Kállai Gábor tájékoztatása szerint a nyomozási bíró a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a kényszerintézkedést, egy hónapos időtartamra.

A 18 éves S. Márkot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják: a férfi a gyanú szerint hétfőn a Pest megyei Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. A csütörtökön elfogott fiatal az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A főügyészség szóvivője elmondta, hogy a 18 éves fiatalember fenntartotta beismerő vallomását, a bűncselekmény elkövetését megbánta. A megyei főügyészség a tényállásba belefoglalta a korábban Hatvanban történt rablást, valamint a gödöllői rablási kísérletet is, amelyeket a gyanúsított szintén beismert.

A gyanú szerint a szakáldi férfi még a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd annak autóját elrabolva elhajtott. A járművet a rendőrök szerdán, a Borsod megyei Szakáld külterületén, egy árokban találták meg. A férfi a hétfői gyilkosság előtt néhány órával Gödöllőn egy másik nő autójába is beszállt, késsel próbálta őt arra kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson, az asszony azonban ellenállt, így a férfi kiszállt a kocsiból, és elmenekült.

A bűncselekményről korábbi cikkünkben, itt olvashat további részleteket.