Felgyújthatták autójukat a zálogházrablók

2012.10.01. 13:57

Lakossági bejelentés alapján talált rá a rendőrség arra a kiégett autóra, amelyet feltehetően a szombati siófoki zálogház kirablásához használtak.

A rendőrség lefoglalt egy - lakossági bejelentés után megtalált - kiégett autót Balatonszabadi külterületén, mert feltételezhető, hogy azzal a gépkocsival hajtottak el a bűnözők a szombati siófoki ékszerbolt-zálogház kirablása után - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn.

A rendőrség közölte, hogy a rablásról készült, nyilvánosságra került videofelvétel alapján a tettesekről részletes személyleírást nem tudnak adni. Ami biztos, hogy az üzletből távozó három férfi átlagos testalkatú, egységesen kék ruházatot viselt, egyikük fekete mellényt hordott, az arcukat pedig valamennyien fekete símaszkkal takarták el.

Szombat reggel fél kilenc körül különféle tárgyakkal felszerelkezett rablók betörték a siófoki buszpályaudvar melletti, éppen nyitásra készülő üzlet ajtaját. Az alkalmazottakat megfenyegették, majd nagy mennyiségű arany ékszert zsákmányoltak, és gépkocsival távoztak. A rablásról értékes információkat kapott a rendőrség a szemtanúktól, köztük egy pihenőidejét töltő buszsofőrtől, aki mobiljával videofelvételt is készített. Ezen az látszik, hogy három maszkos férfi rekeszekbe pakolva hozza ki a zsákmányt az üzletből, berakja a sofőrrel várakozó autóba, majd elhajtanak.