Alpolgármesteri állást hirdet Szentendre

2012.10.01. 10:20

A mostani gazdasági alpolgármester kilenc hónapos megbízatása novemberben jár le.

Álláshirdetésben keres alpolgármestert Szentendre - írja a hétfői Napi Gazdaság. A lap szerint a jelenlegi gazdasági alpolgármester, Polányi Sándor sem a megszokott "kiválasztás" során került a székbe, a város számlavezető bankjának javaslatára, a képviselő-testület egybehangzó döntése alapján nevezték ki válságmenedzseri feladatok ellátására.

Egy hónappal kinevezése után, március végén Polányinak még 9-10 milliárd forintos adósságállománnyal kellett szembenéznie. A 2006 óta jobboldali vezetésű Szentendre az elmúlt években halmozta ezt fel, egy 2008-as kötvénykibocsátásból származó pénz egy részét pedig nem jövedelemtermelő beruházásokra fordították - írja a lap.

Polányi megbízatása kilenc hónapra szólt, november végén távozik. "A feladatnak lassan vége, a rendszer kiépült, most már csak működtetni kell" - mondta a Napi Gazdaságnak. Polányi reméli, hogy a gazdasági alpolgármester, akit a város most álláshirdetés útján szeretne megtalálni, hasonlóan gondolkodik majd. Ehhez azonban az kell, hogy a kiválasztásnál ne a politikai, hanem a szakmai szempontok döntsenek.

A leendő alpolgármester feladata a város gazdasági teendőinek menedzselése és koordinációja lesz, ő irányítja majd Szentendre közpénzgazdálkodását, felügyeli a város tulajdonában álló szervezetek pénzügyeit és a fejlesztéseket. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere azt mondta, az önkormányzatok közül elsőként ismerték fel, hogy a régi szemlélet nem tartható fent, eredményorientált menedzsmentre lesz szükség a jövőben is.