Présházban, gyertyafénynél szült egy gyódi nő

Vágólapra másolva!
Egy nehezen megközelíthető szőlőhegyi présházban, gyertyafény mellett küzdöttek egy újszülött életéért a mentők kedd hajnalban a Baranya megyei Gyód településen - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az újszülöttet lélegeztetni is kellett, de már a gyerek és az anya is jól van.
Vágólapra másolva!

Egy kevés információt tartalmazó segélyhívást kaptak a mentők kedd hajnalban arról, hogy szülési fájdalmai vannak egy nőnek. A Baranya megyei Gyódra riasztott mentőkocsi személyzetének már a betonúttól másfél kilométerre lévő épület megtalálása és megközelítése is komoly nehézséget okozott - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A mentők a felázott talajon, egy a GPS által nem jelölt úton jutottak el az épületig. A helyszínen kiderült, hogy nincs idő a kórházba szállításra, a gyermek a présházban született meg gyertyafénynél.

Az újszülött rossz egészségi állapotban jött a világra, ezért az alapszintű mentőegység tagjai lélegeztetést, oxigénpótlást alkalmaztak, és közben az anyát is igyekeztek megfelelően ellátni.

A segítségül küldött esetkocsi és speciális koraszülöttmentő is nehezen, félórás küzdelemmel jutott el a helyszínre, de ezalatt a mentőápolónak és mentő vezetőjének sikerült az újszülött állapotát stabilizálnia. Az újszülött kisfiút és édesanyját a klinikára szállították.