Halott anyja nyugdíjából élt egy tatai férfi

Vágólapra másolva!
Tizenhét éven át nem jelentette be a nyugdíjfolyósítónál, hogy meghalt az anyja, és felvette a nyugdíját, összesen nyolcmillió forintot.
Vágólapra másolva!

Közel nyolcmillió forintot vett fel jogosulatlanul elhunyt édesanyja után egy 59 éves tatai férfi, akit jelentős kárt okozó csalással gyanúsít a tatai rendőrkapitányság - közölte a honlapján a rendőrség. A férfit tavaly júliusban jelentette fel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, miután észlelték, hogy nem jelentette az anyja halálát, és 17 éven át felvette a nyugdíját.

Mivel a nyugdíjat minden hónapban kivitte a postás, kapott a lehetőségen, és felvette a pénzt annak ellenére, hogy tudta, nem volna szabad. Azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, bejelenti a szülő halálát, és visszafizeti az addig felvett összeget, de ez nem történt meg - olvasható a közleményben.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tavaly júliusban tudta meg, hogy a nyugdíjra jogosult nő elhunyt, ekkor leállította a nyugdíj folyósítását, majd belső vizsgálatot indított. Így derült ki a 17 évig tartó csalás, amely közel nyolcmillió forintos kárt okozott.

Az 59 éves férfi ellen jelentős kárt okozó csalás gyanújával vádemelést javasol a tatai rendőrség.