Ötmilliós kártérítést kapott Sztojka Iván

Ítélethozatal a Cozma-ügyben, Kúria, Sztojka
Vágólapra másolva!
Hónapokat töltött korábban tévesen előzetes letartóztatásban a Prikkel-ügy miatt Sztojka Iván és a testvére, amiért ötmillió forintot kártérítést kaptak. A Cozma család igényt tartana a pénzre.
Vágólapra másolva!

Egy korábbi ügy miatt ártatlanul töltött hónapokat előzetes letartóztatásban Sztojka Iván és testvére, ezért ötmillió forintot kaptak az államtól - írja a Blikk szerdán. Sztojkáék a mezőszilasi Prikkel házaspár meggyilkolása miatt kerültek előzetesbe, később azonban bebizonyosodott, Prikkeléket nem Sztojka Iván és a testvére gyilkolta meg, hanem N. József és a fia. A két Sztojka testvér az egyik később elítélt férfi vallomása alapján került előzetesbe.

Az állam által kifizetett pénz sorsáról nem tudni, de a Cozma család igényt tartana rá az ügyvédjük szerint, hiszen kártérítést követelnek fiuk haláláért - írja a Blikk. Minden családtag keresetet nyújtott be, és összesen 580 millió forintot akarnak kapni az elítélt férfiaktól.

Marian Cozmát, a Veszprémi MKB kézilabdázóját 2009. február 8-án egy szórakozóhely előtt szúrták halálra, két csapattársát pedig életveszélyesen megsebesítették. A támadásért Raffael Sándor és Németh Győző 18 évet, míg Sztojka Iván 13 évet kapott.