Helyettes államtitkár lett Schmitt korábbi kabinetfőnöke

Vágólapra másolva!
Október 1-jei hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkárává nevezte ki Orbán Viktor kormányfő Schmitt Pál volt köztársasági elnök egykori kabinetfőnökét, Kiss Norbertet. A Magyar Közlönyben furcsa módon előbb jelent meg a határozat, mint hogy Kiss leendő főnöke, Simicskó István új sportállamtitkár kinevezése.
Vágólapra másolva!

Furcsa módon előbb jelent meg a Magyar Közlönyben a sportügyi helyettes államtitkár kinevezéséről szóló határozat, minthogy leendő főnökéét, a Czene Attilát a sportállamtitkári poszton követő Simicskó Istvánét közzétették volna.

A Magyar Nemzet hétfőn kész tényként írt, hogy október 1-jétől Simicskó István az emmi sportállamtitkára, illetve értesülésként arról, hogy helyettese Schmitt Pál volt kabinetfőnöke lehet.

Simicskó István ugyanakkor még jelenleg is a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, kinevezése egyelőre nem jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az Index szeptember elején írt arról, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter leváltja posztjáról az eddigi sportállamtitkárt, majd pár nappal később maga Balog Zoltán is elismerte, hogy meneszti Czene Attilát.

A leváltott sportállamtitkárról közben kiderült, hogy sportdiplomáciai karrierjét a Nemzeti Sport Intézet (NSI) főigazgatójaként folytathatja tovább.