Hét év börtönt kapott a hajléktalangyilkos

Vágólapra másolva!
A férfi két éve Szegeden egyik hajléktalantársát kirabolta, a másikat pedig agyonverte.
Vágólapra másolva!

Jogerősen hét év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2010 augusztusában kirabolta egyik hajléktalantársát, egy másikat pedig olyan súlyosan bántalmazott, hogy néhány órával később belehalt. A korábban már többször elítélt, most 53 éves férfi hajléktalanként élt Szegeden, ahogy a később bántalmazott társai is.

Két éve az egyik hajléktalan 100 ezer forintot vett fel a bankszámlájáról, a pénzből korábbi adósságát rendezte, és megvendégelte társait az Aradi vértanúk terén. A vádlottnak azonban nem fizetett italt, mondván, hogy ő az adósa. Emiatt verekedésbe torkolló vita alakult ki köztük. A sértett ezért elindult a térről, de a vádlott utána eredt, és fellökte az erősen ittas, bottal közlekedő férfit, majd a nadrágja zsebéből kivette megmaradt pénzét.

A vádlott négy nappal később ugyanott bántalmazott egy másik, szintén hajléktalan férfit is, aki akkor nem sérült meg, de este elment hozzá, és minden előzmény nélkül ütni, rúgni kezdte. A vádlott távozása után a férfi rosszul lett, hörgő hangokat hallatott, nehézlégzésre panaszkodott, majd néhány óra múlva elhunyt. Halálát a szakértői vélemény szerint tüdőzúzódásból származó vérbelélegzés okozta.

A táblabíróság halált okozó testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a hajléktalan férfit, és ezért jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta.