Kétmilliónyi kábelt loptak Kőbányán

2012.10.04. 12:08

Összesen 170 méternyi kábelt vittek el, emiatt egy szakaszon nem jár a 37-es villamos.

Összesen kétmillió forint értékű kábelt loptak el a X. kerületi Kolozsvári utcában, a rongálás miatt egy szakaszon nem jár a 37-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. A közlemény szerint az ismeretlenek mintegy 170 méternyi betáplálási kábelt vittek el, az anyagi kár 2,1 millió forint. A helyreállítás ideje alatt a 37-es villamos nem közlekedik az Őrház megálló és az Új köztemető között.

A Hidegkuti Nándor Stadion és Kőbánya felső vasútállomás között a Pongrácz úti híd felújítása miatt közlekedő 37V jelzésű pótlóbusz, az Élessarok és az Új köztemető között pedig a 28-as villamos szállítja az utasokat. A 37A jelzésű villamos forgalma a Blaha Lujza tér és a Kőbányai garázs között zavartalan - tették hozzá.

Mivel idén a szokásosnál több a kábellopás - ami a közösségi közlekedés biztonságát is veszélyezteti -, Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK