Az a jó pornós, aki sikít, sír, összeomlik

Vágólapra másolva!
Nem tartja magát bűnösnek az újpesti szado-mazo film forgatásával kapcsolatos büntetőper vádlottja, a bíróságon azt mondta, mindenkivel előre közölték, mire számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét az újpesti szado-mazo film forgatásával kapcsolatos büntetőper vádlottja, az ügyészség szerint a férfi két nőnek súlyos sérüléseket okozott a pornófilm felvétele alatt. A vádlott a Budapesti IV-XV. Kerületi Bíróság tárgyalásán, csütörtökön beszámolt arról, hogy jelenleg is filmforgalmazással és -forgatással foglalkozó céget működtet. A vádbeli időpontban, 2010 januárjában egy úgynevezett BDSM-filmet forgattak - idézte fel. A BDSM a Bondage, Domination, Sadism, Masochism angol kifejezésekből alkotott betűszó, és elsősorban olyan szexuális tevékenységet takar, amelyben az egyik fél fölérendelt, a másik alárendelt szerepet játszik.

A szereplőket hirdetésekben keresték, elsősorban "bevállalós lányok" megjelöléssel, és 60-80-100 ezer forintot fizettek nekik. Aznap 17-18 lány jelentkezett a hirdetésre. A vádlott beszámolója szerint általában a pénz miatt vállalták el a jelentkezők a szerepet, de olyanok is akadtak, akiknek ez a műfaj a kedvükre való volt.

A férfi - aki az általa forgatott filmek mintegy felében szerepel is, többet pedig rendezett - azt mondta, elvárás a jelentkezőktől, hogy eltűrjék a fájdalmat, és el tudják játszani azt, hogy szenvedésük nagyobb a valóban átéltnél.

"Számomra az a jó modell, a színészt mégse használjuk, aki sikít, sír, könyörög, összeomlik" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a BDSM-filmek legfontosabb szabálya a biztonság és a kölcsönös beleegyezés; a vádbeli esemény sem bántalmazás volt, hanem egy szokásos módon készült film egyik jelenete. Beleegyezésüket a sértettek nem vonták vissza - mondta. Hozzátette, hogy a nők a hirdetésekre jelentkezve szóbeli tájékoztatást kapnak, megmutatnak nekik korábbi felvételeket, kérdéseikre válaszolnak, és szerződést is aláírnak velük.

A felvételkor pedig megbeszélnek egy úgynevezett menekülőszót, amelyet ha kimond a modell, leállítják a felvételt. A férfi úgy emlékezett, a sértettek nem mondták ki ezt a szót, sőt a felvétel után sem említették, hogy gondjuk lenne, de alkudozni kezdtek, és végül 100 ezer forintra srófolták fel a honoráriumot.

Alkohol- és drogszondát is alkalmaznak

A vádlott önmagát jellemezve azt hangsúlyozta, hogy kerüli az erőszakot, másképp oldja meg a konfliktusait. Mint elmondta, a forgatások során súlyt fektetnek a nők egészségére, szakápoló van a helyszínen, továbbá alkohol- és drogszondát is alkalmaznak, hogy a nők döntésképesen vállalják a felvételt. Külön ügyelnek rá, hogy ne legyen egészségkárosodása senkinek, ugyanakkor elmondják a jelentkezőknek, hogy pár napig maradhat nyomuk a történteknek. A vérző sérülések pedig megengedhetetlenek, ezt a műfaj sem tűri el - tette hozzá.

A rendőrség 2010 januárjában sajtótájékoztatón közölte, hogy egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leleplezték Újpesten egy szado-mazo pornófilm illegális forgatását. A nő levele egy telefonszámot is tartalmazott, a rendőrök így jutottak el a sértetthez, aki elmondta, hogy jelentkezett egy hirdetésre, amelyben "szexmentes, de meztelenül végzendő feladat" szerepelt 100-200 ezer forintért.

A rendőrség akkori közlése szerint az újpesti helyszínen közölték vele, hogy szado-mazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig el kell játszania a fájdalmat. Ágyhoz, padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. A felek megállapodtak abban, hogy amikor valamelyik szereplő jelt ad, leáll a felvétel. Amikor az ütlegelt nő kimondta a megbeszélt mondatot, a másik abbahagyta a bántalmazását, de a producer ekkor odalépett hozzájuk, és mindkettőjüket megverte - hangzott el az akkori sajtótájékoztatón.