Spórolnak a háttérintézmények büdzséjén

Vágólapra másolva!
Akár nyolcszázalékos megtakarítást jelenthet a KIM és a KIH háttérintézményeinek összevonása a KIH új vezetője szerint.
Vágólapra másolva!

Hat-nyolc százalékos költségvetési megtakarítás érhető el 2013-ban azzal, hogy összevonták a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) öt háttérintézményét a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalba (KIH). Erről a közelmúltban létrejött új szervezet frissen kinevezett elnöke, Hidas János adott tájékoztatást, közölve egyebek mellett azt is, hogy a tervek szerint a teljes kormány-tisztviselői kar, azaz csaknem nyolcvanezer ember adatait kell majd kezelniük.

A közigazgatás-fejlesztésről szóló Magyary-program jegyében a KIM öt háttérintézménye augusztusban olvadt össze: a Wekerle Sándor Alapkezelő bázisán a Nemzeti Közigazgatási Intézet, a KIM Igazságügyi Szolgálata, a tárca vagyonkezelő központja és az Ecostat Kormányzati Hatásvizsgálati Központ összeolvadásával jött létre a hivatal - írta az elnök az MTI megkeresésére készített összeállításban.

A KIH-ben egyébként jelenleg több mint 260 kormánytisztviselő dolgozik, további 250 munkatársat pedig az európai uniós forrásból finanszírozott kiemelt projektekben foglalkoztatnak.

Közölte azt is, hogy a KIH támogatáskezelési igazgatósága egyrészt a KIM-hez rendelt, nagyságrendileg egymilliárd forint összegű hazai költségvetési forrás elosztását végzi, másrészt rajta keresztül zajlik több EU-s kiemelt projekt megvalósítása is csaknem 25 milliárd forint értékben.