Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal fél évet fog csúszni a romagyilkosságok pere egy szerencsétlen szituáció miatt, amiben Bánáti János szerint mindenki vétlen.
Vágólapra másolva!

Érdemben nem befolyásolja, de nyilván megakasztja a romagyilkosságok büntetőperét az, hogy kizárták a harmadrendű vádlott védőjét, Varga Zoltánt - mondta Bánáti János ügyvéd. Az ügyet tárgyaló Budapest Környéki Törvényszék tanácsvezetője, Miszori László szerdán összeférhetetlenségre hivatkozva zárta ki Vargát, akinek az apja a Legfelsőbb Bíróság tanácsának tagjaként eljárt az ügyben tavaly októberben.

Bár Varga bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. Bánáti szerint az erre vonatkozó rendelkezések egyértelműek, védőként nem járhatott volna el az ügyben, így minden bizonnyal jogerős lesz a kizárás. Ez Miszori szerint azt jelentené, hogy a február óta tartott harminc tárgyalást meg kell ismételni (Varga február óta védi P. Zsoltot).

"Ez egy szerencsétlen szituáció, úgy gondolom, mindenki vétlen, mert családfákat nem kellene tudniuk 20 ezer jogásznál" - mondta Bánáti. Szerinte mind a bíróság, mind Varga figyelmét könnyen elkerülhette a rokoni kapcsolat egy ilyen bonyolult ügynél, már csak azért is, mert ez nem tartozik az ügy lényegi részéhez.