Az 54 éves férfi 15 dollárért örökös tagságot ígért egy nemzetközi hirdetésekkel foglalkozó portálon, ami végül sosem indult el. Összesen 900 ezer forintot szedett így be a befizetőktől.

Még 2010-ben kezdte meg tevékenységét az az 54 éves ózdi férfi, aki interneten 15 dollár befizetése ellenében örökös tagságot ígért egy nemzetközi hirdetésekkel foglalkozó portálon. Több száz embert csapott így be, míg végül tavaly nyáron feljelentést tettek ellene - közölte internetes oldalán a rendőrség.

A férfi hirdetéseiben azt írta, hogy a portál létrehozásához szükséges tőkét oly módon kívánja megszerezni, hogy a 15 dollár, vagyis mintegy 2800 forint befizetése fejében tízezer tagot regisztráltat, akiknek a tagdíja elegendő lesz az oldal elindításához.

A sértettek abban a reményben utalták át a kért összeget a gyanúsított részére, hogy az interneten keresztül üzleti partnerekkel kerülnek majd kapcsolatba, valamint a reklámok értékesítése után az ígért haszonra szert tesznek. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi több mint 900 ezer forintot gyűjtött így össze, de valójában nem akarta elindítani az internetes portált.

Az ózdi férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a neki átutalt közel egymillió forinttal nem tudott elszámolni. Az ügyben kihallgatott tanúk és bizonyítékok a csalás elkövetését alátámasztották, így az ózdi rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészségnek - közölte a rendőrség.