Futva menekült az orvvadász, leteperték

2012.10.06. 10:43

Két vadász fogott el egy orvvadászt Zala megyében, a férfi puskával a hátán, futva próbált meg elmenekülni a vadászok elől.

Vadászok bejelentése alapján fogtak el a zalai rendőrök egy orvvadászt, akinek hangtompítós fegyvere volt - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton. A vadászok péntek este kértek rendőri segítséget, mert Kiscsáford és Bezeréd között az erdőben feltartóztattak egy orvvadászt. A kezében puskával sétáló férfit két vadász szólította fel megállásra. A férfi futásnak eredt, de hamar utolérték.

A rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartották az egykori vadászt, akiről kiderült, hogy nincs engedélye a nála lévő - hangtompítóval és távcsővel felszerelt - lőfegyver és a hozzá való négy lőszer tartására. A férfi előállításakor azt mondta, hogy vadmalacot akart lőni.

A férfinál metszőolló, vadászkés, fenőacél és fegyverlámpa is volt. A nála tartott házkutatás során további 205 lőszert, fagyasztott vadhúst és trófeákat is találtak, amelyeket a rendőrök lefoglaltak. Az orvvadász ellen lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.