Vágólapra másolva!
A szocialista jelölt nyerte meg a soproni időközi választást - közölte a város jegyzője. Az MSZP-s Varga Gyula majdnem 46 százalékot, a fideszes Táp Lászlóné pedig 33 százalékot kapott. A múlt heti dunaföldvári polgármester-választás után ez már a második időközi szavazás, ahol a kormánypárti jelölt vereséget szenved.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s Varga Gyula nyerte meg a soproni időközi önkormányzatiképviselő-választást - közölte Dobos József városi jegyző. Varga Gyula 631 szavazatot kapott, ami a voksok 45,99 százaléka. A második helyen a Fidesz-KDNP jelöltje, Táp Lászlóné végzett 460 szavazattal (33,53 százalék), a harmadik a jobbikos Gőbl György lett 178 szavazattal (12,97 százalék). Uzoni Pál (Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület) 70, Szakács Gyula (LMP) 33 szavazatot kapott. Az előbbi az érvényes voksok 5,1, az utóbbi pedig 2,41 százaléka.

Sopron 12. számú választókerületében egy időközben fellépett összeférhetetlenség miatti lemondás tette szükségessé a választás kiírását. A fideszes Rádonyi László önkormányzati képviselőt május 11-én a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, és a két posztot egyszerre nem töltheti be.

Ez már a második időközi választás, ahol az MSZP-nek sikerül legyőznie a fideszes jelöltet. A múlt héten vasárnap a szavazatok 57 százalékával az MSZP által támogatott jelölt nyert fideszes riválisa ellen a dunaföldvári polgármester-választáson. Ezután a Fidesz elnöksége is kiértékelte a vereséget, és nem magában látta a kudarc okát, hanem abban, hogy a Jobbik nem indult, illetve az MSZP-s jelölt függetlenként került a szavazólapokra.

Molnár Zsolt, az MSZP időközi választásokért felelős kampányfőnöke szerint a vasárnapi eredmény "túlmutat Sopronon". A szocialista politikus a soproni eredmények ismeretében úgy fogalmazott, hogy a soproni szavazók üzentek a kormánynak: nem jó úton jár, illetve azt is kinyilvánították, hogy támogatják az MSZP munkáját. A politikus nagyszerű, fölényes győzelemnek nevezte Varga Gyula sikerét.